Alle informatie die u nodig heeft om te puzzelen bij Studio Steenhuis kunt u op deze pagina vinden. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u de antwoorden daarop wellicht vinden tussen de veelgestelde vragen.

Het nieuwe systeem in het kort

U kunt onze puzzels maken op de computer, tablet of smartphone. We ondersteunen momenteel zowel het IOS- als het Android-systeem. Het maakt niet uit op welk apparaat u de puzzel doet; u kunt de puzzel op ieder moment bewaren en er op een later tijdstip mee doorgaan, al dan niet op een ander apparaat. Het wordt één systeem. Ook uw account kunt u vanuit de app beheren.

Voor de mobiele apparaten is vanaf 18 april een app beschikbaar die gratis is te downloaden via onze website of de appstores van Apple en Google.

Om toegang te krijgen tot de puzzels zijn credits nodig of moet u abonnee zijn. Credits zijn niet duur. U kunt ze per bundel aanschaffen, waarbij geldt: hoe groter de bundel hoe goedkoper de credits.

Het voordeel van het creditsysteem is dat u uitsluitend betaalt voor de puzzels die u daadwerkelijk wilt maken. Voor de fanatieke puzzelaar blijft het jaarabonnement bestaan. Welk systeem voor u het voordeligst is, hangt af van uw puzzelfrequentie. Bekijkt u daarvoor de rekenvoorbeelden hieronder.

Om credits aan te schaffen of abonnee te zijn dient u geregistreerd te zijn. Deze registratie is eenmalig. Als geregistreerde kunt u tevens meedoen aan de seizoenspuzzel en meedingen naar de prijzen.

De huidige abonnees hoeven zich niet opnieuw te registreren in het nieuwe systeem. Hun abonnement blijft gelden, ook voor alle nieuwe toepassingen.

De betaling wordt afgehandeld door onze betaalprovider Adyen. Betaling kan op de bekende manieren: iDeal, creditkaart, overschrijving. Maar ook via een automatische incasso die u op elk gewenst moment kunt aan- of uitzetten.

Nieuwe puzzels

Bij de introductie van het nieuwe systeem bieden we een hoop nieuwe puzzels aan. Ieder dag hebben we er een nieuwe puzzel bij. Voor degenen die het zaterdagse Scrypto iets te heavy vinden of gewoon meer cryprogrammen willen oplossen, bieden we tweemaal per week het Scrypto light, op dinsdag en donderdag. Dan hebben we op de dagen dat de Scrypto light niet verschijnt, vijfmaal per week, de Quizzel, een quizachtige puzzel waarin we op zoek gaan naar een bekend persoon. Dat is dus op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Voor de sudokuliefhebbers ook goed nieuws: naast de 'gewone' S-doku bieden we iedere dag de S-doku+, een duivelse puzzel voor degenen die een extra uitdaging aandurven. Voorts zijn we in de testfase van een spiksplinternieuwe cijferpuzzel. Ook doen we op veler verzoek ons best om de drie-vier-vijf nieuw leven in te blazen; de oude versie is in Flash gebouwd en die werkt niet meer in de moderne browsers. Dat betekent dat de software opnieuw geschreven moet worden. Zie voor alle puzzels het puzzeloverzicht.

Wat verandert er voor onze huidige abonnees?

Als u al abonnee bent bij Studio Steenhuis verandert er niet per direct iets: voor de verdere duur van uw abonnementsperiode blijft u recht houden op het maken van alle puzzels die wij digitaal aanbieden. Bovendien kunt u gratis gebruik maken van alle nieuwe toepassingen. U kunt dus als geregistreerd abonnee de puzzels ook op uw tablet of smartphone gaan maken. U krijgt tijdig bericht van ons als uw abonnement gaat aflopen en u kunt zelf bepalen in welke vorm u uw puzzels daarna wilt blijven afnemen. De verlenging van het abonnement is makkelijker dan voorheen. Er is nu ook de mogelijkheid van automatische incasso, waarmee u helemaal af bent van administratief gedoe.

Hardware

U kunt onze puzzels maken op de computer, tablet of smartphone. We ondersteunen momenteel zowel het IOS- als het Android-systeem. U kunt dus puzzelen op een bureaucomputer of laptop, waarbij alle moderne browsers ondersteund worden. Voorts de iPad, iPhone en en alle smartphones of tablets die werken op Android. Aan het Windows-8 besturingssysteem wordt nog gewerkt.

U kunt de puzzel waarmee u bezig bent op ieder moment bewaren. Omdat uw puzzel in ons eigen systeem wordt vastgelegd, kunt u op een later tijdstip met uw puzzel doorgaan op ieder ander apparaat. U hoeft alleen maar in te loggen om door te gaan waar u gebleven was. Het maakt dus niet uit op welk apparaat u de puzzel doet.

Apps

Voor de mobiele apparatuur is een app nodig. De app is gratis te downloaden via de App Store van Apple of via de Play Store van Google.

Puzzelen op tablet of mobiele telefoon gaat eenvoudig in zijn werk. Na het downloaden kunt u gaan puzzelen – op ieder moment en overal waar u maar wilt. U kunt bijvoorbeeld thuis op de computer aan een puzzel beginnen en later in de trein verder gaan op uw telefoon of tablet en vice versa. Dat kan ook offline. Een verbinding met het internet alleen nog nodig om puzzels in te laden en uw account te synchroniseren.

Registratie

Om te kunnen puzzelen moet u geregistreerd zijn. Dat is nodig om te organiseren welke puzzels zijn geopend en in welke staat bewaard. Degenen die al abonnee zijn hoeven zich niet opnieuw te registreren in het nieuwe systeem. Om de registratie te bewerkstelligen dient u zich eenmalig aan te melden. Deze aanmelding is simpel en wijst zich vanzelf. U dient ook een wachtwoord te kiezen, zodat u de enige bent die zeggenschap heeft over uw account. Nadat u uw aanmelding hebt afgerond, ontvangt u een e-mail met daarin een code om uw aanmelding te bevestigen. Met die bevestiging bent u geregistreerd en kunt u toegang krijgen tot de puzzels.

Toegang tot de puzzels

U kunt op twee manieren toegang tot de puzzels krijgen. Of u schaft uw puzzels aan met een creditsysteem of u neemt een jaarabonnement. Met een jaarabonnement heeft u altijd toegang tot alle puzzels. Als u alleen bepaalde puzzels wilt doen, gebruikt u het creditsysteem. Wat voor u het beste uitkomt hangt van uw puzzelfrequentie af. Zie voor rekenvoorbeelden: Credits of jaarabonnement?

Puzzelaccount

Voor de administratieve handelingen omtrent uw abonnement of creditvoorraad kunt u terecht op uw puzzelaccount. U kunt op de subpagina Credits/abonnement een abonnement aanschaffen of verlengen dan wel credits kopen of aanvullen. Betaling is mogelijk met iDeal, creditcard, overboeking of via automatische incasso.

Abonnement

Het abonnement geeft u een jaar lang volledige toegang tot alle puzzels. U kunt een jaar lang onbeperkt puzzelen voor € 45,00. De exclusieve samenwerking met NRC Handelsblad inzake het abonnement is opgeheven. Als u alleen de de NRC-puzzels wilt doen is het creditsysteem wellicht aantrekkelijk.

Bij een nieuw jaarabonnement gaat de abonnementsperiode in op de betaaldatum. Bij een verlenging is de nieuwe abonnementsperiode van kracht vanaf de datum waarop het lopende jaarabonnement eindigt. Het verlengen van een abonnement is heel gemakkelijk. U klikt op het betreffende vakje op uw Credits/abonnement pagina. Als u een automatische incasso hebt lopen, is daarmee de verlenging een feit. In alle andere gevallen wordt u naar het betalingsproces geleid. Ruim voor het verlopen van de abonnementsperiode krijgt u per e-mail bericht, zodat u niet ineens zonder puzzels zit.

Jaarabonnementen die afgesloten zijn voor 10 april 2013 blijven hun geldigheid uiteraard behouden. Dat wil zeggen dat deze jaarabonnees vrije toegang hebben tot alle puzzels voor de verdere duur van hun huidige abonnementsperiode.

Credits

U kunt ook puzzelen door middel van credits. Met credits schaft u een individuele puzzel aan. Wilt u bijvoorbeeld alleen op maandag de S-doku oplossen? Dan kiest u ook alleen voor de puzzel van die dag en niet voor die van de rest van de week. Wilt u de In Het Midden die u vorige week vrijdag hebt gemist alsnog oplossen? Dan kunt u die vinden in het archief.

Als u een nieuwe puzzel opent, krijgt u te zien hoeveel credits de puzzel kost. Als u op OK drukt worden de credits automatisch van uw voorraad afgeschreven. Uw voorraad credits wordt zorgvuldig bijgehouden. De status staat altijd vermeld op de pagina Credits/abonnement. Bovendien staat uw voorraad altijd duidelijk in beeld als u bent ingelogd, zowel op uw computer als uw mobiele apparaten

De credits zijn te koop via de website of via de app. Ze worden per bundel aangeboden. De bundels worden aanzienlijk voordeliger naarmate u meer credits in één keer aanschaft. Dat ziet u in het onderstaande bundeloverzicht.

100 credits € 9,00
200 credits € 15,00
500 credits € 25,00
1.000 credits € 40,00
(Jaarabonnement€ 45,00)

Puzzeloverzicht

Elke puzzel is een bepaald aantal credits waard.

Scrypto 7 credits Wekelijks het gerenommeerde cryptogram uit NRC Handelsblad
Scrypto light 5 credits Tweemaal per week een toegankelijk scrypto
Gezocht 4 credits Wekelijks de populaire beeldpuzzel bekend uit Vrij Nederland.
Ideaal om samen op te lossen op de tablet
In Het Midden 3 credits Elke werkdag ontdekken wat er midden in het nieuws staat
S-doku 2 credits Dagelijks de unieke sudoku met de S-vorm en het minste aantal gegeven cijfers
S-doku+ 2 credits De meest uitdagende sudoku voor de die-hards, ook iedere dag
Uit het papieren tijdperk 2 credits Iedere week een duik in het verleden met andere puzzel
NieuwScrypto op app 1 credit Elke werkdag op je smartphone of tablet een cryptische opgave bovenop de actualiteit.
Op de website gratis
Cultuurcrypto op app 1 credit Iedere werkdag een cryptische opgave uit de cultuur, dagelijks op radio 4 te horen in het programma De ochtend van 4.
Op de website gratis
Quizzel 2 credits Quizachtig kruiswoordraadsel waarin we op zoek gaan naar een bekend persoon, vijfmaal per week.
Prijspuzzel 0 credits Elk seizoen een puzzel waarmee u kunt meedingen naar de prijzen.
Is gratis voor de geregistreerde puzzelaar


Credits of jaarabonnement? Rekenvoorbeelden

Welk systeem is voor u nu het meest interessant? We zetten wat voorbeelden onder elkaar.

Voorbeeld 1: De Scrypto-fan

U bent een verstokt Scrypto-oplosser en hebt geen behoefte aan andere puzzels. Als u de credits op de minst voordeligste manier hebt ingekocht (de kleinste bundel, 9 cent per stuk), betaalt u per Scrypto 63 cent. Wanneer u de voordeligste bundel hebt aangeschaft (de grootste bundel, 4 cent per stuk) kost het Scrypto u 28 cent. Als u iedere week het Scrypto doet, vergt dit jaarlijks 52 x 7 = 364 credits. Een jaar lang scryptoën kost u dan € 14,56. Voor u is het creditsysteem voordeliger dan een jaarabonnement.

Voorbeeld 2: De liefhebber van variatie

U wilt van alles wat, doet graag meerdere puzzels, maar niet elke dag. U maakt af en toe het Scrypto, een paar keer per week de In het Midden en soms een beeldpuzzel of een S-doku. Daarbij wilt u af en toe ook nog wat anders als u daar toevallig zin in hebt. Dit zou, over een jaar gezien, bijvoorbeeld kunnen neerkomen op:


10 x Scrypto (70 credits) = € 2,80

150 x In het Midden (450 credits) = € 18,00

12 x Gezocht (48 credits) = € 1,92

100 x S-doku (200 credits) = € 8,00

In totaal per jaar 768 credits = € 30,72. Het jaarabonnement van € 45,00 blijkt voor u niet rendabel.

Voorbeeld 3: De regelmatige puzzelaar

U puzzelt regelmatig en houdt van puzzels in alle soorten en maten. U lost met regelmaat de In het Midden op, buigt zich wekelijks over de beeldpuzzel en draait ook voor de S-doku uw hand niet om. En met de nieuwe uitdagende S-doku + erbij worden het er misschien wat meer dan nu het geval is, want u vindt het heerlijk ook in het weekend verse voorraad te krijgen. Af en toe buigt u zich met uw moeder over het Scryptogram van twintig jaar geleden. Dit zou, over een heel jaar gezien, kunnen neerkomen op:


4 x Scrypto (28 credits) = € 1,12

180 x In het Midden (540 credits) = € 21,60

25 x Gezocht (100 credits) = € 4,00

300 x S-doku (600 credits) = € 24,00

10 x Uit het papieren tijdperk (20 credits) = € 0,80

Dit komt neer op een jaartotaal van 1288 credits = € 51,52. Voor u zou een jaarabonnement van € 45,00 dus voordeliger zijn.

Voorbeeld 4: De alleseter

Een jaarabonnement is al voordelig vanaf 1125 credits. Dat is nog geen derde van het jaartotaal dat er aan credits te verpuzzelen valt. Als u graag puzzelt en veel verschillende puzzels wilt maken, zit u hier dus al vrij snel aan. Bovendien komen er binnenkort nog nieuwe puzzels bij die ook onder het abonnement gaan vallen. Om het hele jaar onbekommerd te genieten van de vrijheid om alle puzzels te kunnen maken, neemt u een abonnement van € 45,00 per jaar. Dat komt neer op 12 cent per dag.

Bewaren

Nieuwe puzzels kunnen geopend worden tot vier weken na de verschijningsdatum. Daarna verdwijnen ze uit de lijst. Bijvoorbeeld: het Scrypto van 25 mei 2013 is op 21 juni 2012 voor het laatst zichtbaar op de lijst.

Puzzels die al zijn geopend, blijven 100 dagen beschikbaar. Ze worden bewaard in de staat waarin u bent gevorderd. Op een later tijdstip kunt u de puzzel weer openen op het apparaat dat u op dat moment voorhanden hebt. Dus als u een puzzel op 25 mei voor het eerst hebt geopend blijft deze tot en met 4 september beschikbaar. Daarna verdwijnt de puzzel van de lijst.

Printen

Zolang puzzels geopend kunnen worden, kunnen ze geprint worden.

Online/offline

U hebt alleen een internetverbinding nodig om uw status te updaten, nieuwe puzzels klaar te zetten, etcetera. Dat gebeurt automatisch op het moment dat u internetverbinding hebt. Voor het puzzelen zelf hoeft u niet online te zijn, ook niet voor het opslaan. Als u op een gegeven moment maar weer even internetcontact heeft om uw puzzelaccount te synchroniseren.

Betalen

Het betalingsproces wijst zich vanzelf. Als u ingelogd bent, kunt u op de pagina Credits/abonnement een keuze maken uit de verschillende bundels of (verlengen van) het jaarabonnement. Als u een automatische incasso hebt ingesteld, hoeft u niets te doen. Als op een andere wijze wilt betalen, wordt u doorgeleid naar de betalingsprocedure bij onze betaalprovider Adyen. Betalen is mogelijk met iDeal, creditcard, of een overboeking. Zodra uw betaling verwerkt is, ontvangt u de bestelde credits of is uw abonnement van kracht. U kunt een bestelling altijd annuleren. Hoe dit moet, staat aangegeven in de bestelgeschiedenis onder aan de pagina.

Automatische incasso

Als u geen zin hebt in terugkerend administratief gedoe, kunt u kiezen u voor de automatische incasso. U moet op uw accountpagina eenmalig uw bankrekeningnummer opgeven en bevestigen. U kunt de automatische incasso te allen tijde weer ongedaan maken. Alle administratieve handelingen vinden uiteraard plaats in een geheel beveiligde omgeving.